Lagen om framställningar

Den andliga lagen om framställningar

Enligt den andliga lagen måste du be om hjälp om du vill ha hjälp.
Lagen om bön lär oss att be om hjälp när vår själ är redo, med klarhet och avsikt. Det är vårt personliga ansvar att be om de saker vi behöver i våra liv.

Med lagen om begäran får vi inte påtvinga oss själva på andra. Om du hjälper någon som inte har bett om din hjälp bidrar du till att hindra dem från att lösa sin egen situation på egen hand, vilket hindrar deras egen inlärningsprocess. När du tvingar på någon din hjälp eller dina råd bär du dessutom på karma om det går fel.

Det anses oartigt att rusa in objudet och din hjälp kommer med största sannolikhet att ignoreras eller inte uppskattas. Om någon håller på att drunkna ska du naturligtvis hjälpa till! Du vägleder de blinda och tröstar de sjuka och drabbade. Men om du känner dig upprörd över den röra som någon har hamnat i är det din sak. Det är en indikation på att du behöver se till dig själv i stället för att rädda någon annan.

Om du är inblandad i en svår situation på jobbet eller i din karriär kan den erfarenhet och det lärande du får genom att hantera problemet och övervinna det vara den perfekta språngbrädan du behöver för att avancera i din karriär. Det lär dig nya färdigheter och förbereder dig för befordran. Du skulle inte vilja att någon går in och tar över utan att be om lov, eftersom det skulle vara en störning och hindra dig från att vara redo för ett bättre jobb.

I de andliga världarna kan ingen ängel, andlig vägledare eller högre jag lägga sig i dina livsval. Istället kommer de att stå bredvid med tålamod och medkänsla och se på när du gör bort dig i din situation om det är vad du behöver för din andliga tillväxt. De kommer dock att rädda dig från en allvarlig olycka om det inte är din avsedda karma eller livserfarenhet, och till och med från döden om det inte är din rätta tidpunkt eller utgångspunkt. Det är inte bara dåligt andligt uppförande som stör, utan det hindrar dig också från att lära dig livets lärdomar av erfarenheten.

Det finns tillfällen då det är lämpligt att be om hjälp från dina andliga guider och änglar. Så snart du är redo att be om hjälp är du redo att ta emot den. Du är redo att acceptera den visdom som kommer med den. Då kommer de högre makterna att ställa sig på rad för att hjälpa dig.” Svaret ligger ofta i frågan och ju tydligare frågan är, desto mer komplett blir den hjälp du får.
Vissa människor ropar ständigt: ”När, vad, hur, varför? Men det är snarare krav än frågor. De kommer från en plats av desperation och behov, snarare än från en plats av öppenhet och fokus. Den person som stadigt vandrar på den andliga vägen går inåt för att finna svaren. Så snart du är redo att veta något kommer ”läraren” att dyka upp för att ge dig det. Det kan vara i form av en bok, en person, ett tv-program eller en artikel i en tidskrift.

Universum väntar på att hjälpa dig…. allt du behöver göra är att fråga.


Se: De 36 universella andliga lagarna