Motståndets lag

Den andliga lagen om motstånd

Varje gång vi fokuserar på något ”kallar” vi det till oss. Med våra tankar och övertygelser bjuder vi in människor, situationer, upplevelser och materiella ting till våra liv. När de kommer försöker vi, om vi egentligen inte vill ha dem, att stöta bort dem.

Många människor åberopar motståndets lag utan att vara medvetna om att de gör det. Ditt omedvetna sinne och det universella sinnet fungerar på samma sätt som datorer. Du kan inte säga till en dator ”nej” till att visa en viss fil om du har klickat på den, eftersom den inte kan acceptera negativa instruktioner. Den kommer att anta att du vill ha den filen och den kommer att visa den.
Ditt medvetna sinne kan skilja mellan en negativ och en positiv instruktion – men ditt omedvetna sinne är helt engagerat och kan inte se skillnaden.

Om du tänker en tanke eller gör ett uttalande tillräckligt ofta kommer det att få tillgång till ditt omedvetna sinne. Vissa människor har sjukdomar i sina liv för att de ”motstår” sjukdom. Om du ständigt tänker ”jag vill inte vara sjuk”, sipprar ordet ”sjuk” ständigt in i ditt omedvetna sinne…. gör dig sjuk.

Nej, kan inte, vill inte och vill inte är ord som åberopar motståndets lag. Tanken ”Jag kommer aldrig att hitta en perfekt partner” motsätter sig till exempel den perfekta partnern, ”Jag vill inte vara fattig” leder till fattigdom, ”Jag kan inte bo i det där hemska huset” gör att du fortsätter att bo i det där hemska huset, och ”Jag kommer aldrig att bli som min mamma” gör att du blir precis som hon.

På den positiva sidan ger påståenden som ”Jag är frisk”, ”Jag förtjänar en perfekt partner”, ”Jag är tacksam för rikedomar” och ”Jag bor i ett vackert hus” dig den energin.
”Gör aldrig motstånd mot misslyckande eller fattigdom. Dra i stället till dig framgång, rikedom och överflöd. Acceptera alltid det positiva i stället för att göra motstånd mot det negativa.”

Lagen om motstånd aktiveras av ”offermedvetande”. Ett offer är en person som skyller på andra för sitt öde, tror att världen är skyldig honom eller henne och i allmänhet tycker synd om sig själv. När någon tänker ”stackars mig” eller ”jag är så olycklig” är han eller hon ett ”offer” som gör motstånd mot överflöd och generositet. Om någon skyller på någon annan för det som händer i det egna livet är han eller hon ett ”offer” som motsätter sig att ta personligt ansvar för det som han eller hon själv har skapat.

När vi känner oss arga eller skyldiga gör vi motstånd mot livets glädje och ”Varandets” storslagenhet.


Se: De 36 universella andliga lagarna