Ärkeängel Haniel

 • Även känd som: Anael, Aniel, Anafiel, Hamiel, Hamael, Hanael, Onoel, Omoel, Daniel
 • Färg: Turkos, djupt rosa, orange och vit.
 • Fokus: Självexpression genom känslor och högre känslor.
 • Chakra: Thymus och tredje ögat
 • Element: Jord
 • Planet: Månen, Saturnus och Venus
 • Dag: Fredag
 • Månad: December
 • Kristaller: Månsten, angelit, howlit, röd jaspis.
 • Blommor: Rose (symboliserar andlig tillväxt, upplysning, kärlek och skönhet).
 • Djur: Varg
 • Eteriska oljor: Basilika, marjoram, koriander, jasmin, kardemumma, neroli och sandelträ.
 • Astrologi/Zodiac: Taurus, Libra

Ärkeängeln Haniels namn betyder ”Guds ära”, ”Guds nåd” eller ”Jag, Gud”, och han är ”Ängeln för intellektuell aktivitet”.

Ärkeängeln Haniel är ordförande för Sephira Netzach på livets träd och styr planeterna Venus och Saturnus samt månen.

Ärkeängeln verkar i den vita ”renhetens stråle” och den orange ”logikens, förnuftets och kunskapens stråle”.

Ärkeängel Haniel resonerar också med färgen turkos, som är färgen för ”Vattumannens tidsålder”, och vibrationen i denna färg uppmuntrar oss att söka andlig kunskap och visdom.

Ärkeängel Haniel är ”Ängeln för gudomlig kommunikation” och uppmuntrar gudomlig kommunikation genom klar uppfattning och arbetar med gruppens energier och kommunikatörer.

Ärkeängel Haniel är i resonans med månens energi och styr den kvinnliga kraften och den urgamla magin av helande. Haniel ansluter sig till oss genom levande och återkommande visioner och/eller drömmar.

Ärkeängeln Haniels närvaro renar och balanserar det tredje ögonchakrat.

De kabbalistiska texterna själva tillskriver ärkeängeln Haniel skulden för att ha följt med Enok till andevärlden, där han förvandlades till ärkeängeln Metatron.

Ärkeängeln Haniel sägs vara ”Intuitionens ängel” och resonerar med naturlig healing, naturmedicin, gammal visdom, upplysning och intuition.

Ärkeängel Haniel resonerar med energi, passion och vitalitet och hjälper till att rena och transmutera lägre vibrationer och energier och erbjuder skydd, nåd och harmoni. Haniel hjälper också till med positiv förändring och nya början och uppmuntrar till balans och jämvikt när man upplever övergångar av alla slag.

Ärkeängeln Haniel styr över fred, nåd, skönhet, harmoni och konst, vänskap och nöje och ger inspiration i våra liv. Haniel lär ut lektionerna om dualitet, polaritet och synkronicitet och övervakar astronomi, astrologi och andlig healing, mytologi och religioner av alla slag. Ärkeängel Haniel hjälper till att upptäcka (eller återskapa) de förlorade hemligheterna hos naturliga helande medel som kristaller, pulver och drycker.

Ärkeängel Haniel ger nåd i alla situationer, harmoniserar relationer, ingjuter fred och lugn och ger en medvetenhet om skönhet i allting. Ärkeängel Haniel hjälper till att skingra och läka negativa känslor som avund, svartsjuka, ilska och liknande. Haniel lyser starkt och ger grace i alla situationer, så åkalla Haniel närhelst du behöver vara gracefull.

Ärkeängeln Haniel vägleder oss till våra nästa steg och ger oss information om våra karriärer, livsvägar och relationer. Haniel vägleder och hjälper oss på vår andliga resa och uppmuntrar oss att uppfylla vårt livs syfte.

Ärkeängeln Haniel uppmuntrar till nya sätt att tänka och uppmanar oss att söka inom oss själva för att hitta våra personliga sanningar. För att du ska kunna tala, leva och stå upp för dina sanningar måste du känna till dem. För att känna dina sanningar måste du verkligen känna dig själv. Genom att verkligen känna dig själv kan du leva ditt liv med fullt självförtroende.

Ärkeängeln Haniel hjälper oss att leva i nuet och att acceptera vårt eget inre ljus. Haniel hjälper oss att se verkligheten och sanningen inom oss själva och gör det möjligt för oss att erkänna våra talanger, färdigheter och förmågor. Ärkeängeln Haniel stärker vår inre styrka, vårt självförtroende och ger oss trygghet.

Ärkeängeln Haniel uppmuntrar oss att ta hand om oss själva på alla sätt och påminner oss om att vi har ett ansvar för att vara friska och balanserade. Haniel uppmuntrar oss att leva till vår fulla potential och hjälper oss att ta fram dolda talanger och förmågor som hjälper oss på vår livsresa och själsuppdrag.

Ärkeängel Haniel påminner oss om våra forntida förfäders visdom och förmågor och hjälper oss att införliva forntida visdom i alla helande metoder och/eller botemedel. Ärkeängel Haniel hjälper till med kristallhealing och användning av ädelstensessenser för att främja och förbättra god hälsa och välbefinnande. Ärkeängel Haniel övervakar healers, såsom kristallhealers, naturläkare och homeopater, essensterapeuter (t.ex. blomessenser, örttinkturer etc.), och kan bli ombedd att hjälpa till att kanalisera Jordens naturliga helande botemedel och kan hjälpa dig att arbeta mer effektivt med kristaller, blom- och ädelstensessenser och örttinkturer och liknande.

Ärkeängeln Haniel har kraften att förvandla ett torftigt liv till ett fruktbart liv och att förvandla sorg till lycka. Haniel främjar vänskap, kärlek, balans och harmoni.

Ärkeängeln Haniel hjälper och bistår dem som vill skapa fred, harmoni och balans i världen och vars livssyfte är att tjäna andra.

Ärkeängel Haniel hjälper till att få kontakt med nya människor och att skapa nya relationer av alla slag. Haniel hjälper oss också att acceptera mer nåd, harmoni, skönhet och glädje i våra liv.

Ärkeängel Haniel hjälper till att rena och rensa energier och influenser från ditt liv och hjälper till att driva ut negativa energier och entiteter. Om du lider av mardrömmar kan du be Haniel om skydd under din sömn.

Ärkeängel Haniel hjälper dig att skilja mellan dina egna känslor och känslor och andras.

Ärkeängel Haniel uppmuntrar oss att respektera månens cykler; månens cykler, och hjälper oss att hedra våra egna naturliga cykler och rytmer. Ärkeängel Haniel hjälper oss att återfinna de förlorade hemligheterna i naturliga helande metoder och botemedel, särskilt de som innebär att man utnyttjar månens energi.

Ärkeängel Haniel kan åberopas för att hjälpa till att reglera månadscykler och även under ägglossning. Be Haniel om hjälp vid kraftiga och/eller smärtsamma menstruationer eller om du upplever hormonella obalanser av alla slag. Haniel hjälper din kropp att hitta balans under och efter en graviditet samt under klimakteriet. Ärkeängel Haniel arbetar också för att åtgärda obalanser i ditt energifält (din aura) och ger helande och återställande på alla nivåer (emotionellt, andligt och fysiskt).

Ärkeängel Haniel hjälper till att förverkliga dina intentioner och kan åberopas för självförstärkning, kvinnlig hälsa och välbefinnande.

Ärkeängel Haniel hjälper oss att släppa negativa energier och känslor som skuld, ilska, förbittring och fördömande, eftersom Haniel belyser de mörka platserna inom oss (vår skuggsida), så att vi kan reflektera över dem och åstadkomma helande. Om du är känslig och känner tunga och/eller hårda energier omkring dig kan ärkeängel Haniel vägleda dig till att utveckla inre styrka och klarhet inom dig.

Ärkeängel Haniel uppmuntrar oss att omfamna våra styrkor och använda dem optimalt, samt att använda vår makt klokt, kärleksfullt och respektfullt och hedra vårt sanna jag.

Ärkeängel Haniel hjälper oss att njuta av nåd i våra liv och ger oss skönhet, balans och harmoni. Ärkeängel Haniel hjälper oss att förbli lugna, balanserade och centrerade under viktiga händelser (t.ex. ceremonier, tal, uppträdanden osv.).

Ärkeängel Haniel hjälper till att öka klärvoajans och stärker inre styrka och självförtroende. Haniel hjälper till att få känslomässig styrka, mental styrka och andlig vilja att övervinna och avlägsna negativitet från oss själva och våra liv. Ärkeängel Haniel hjälper till med allt som främjar och lyfter mänskligheten och hjälper till med utvecklingen av psykiska förmågor (särskilt klärvoajans). Ärkeängel Haniel hjälper till att utveckla och stärka andliga gåvor och psykiska förmågor och hjälper till att tolka och förstå gudomlig och änglas vägledning. Ärkeängel Haniel påminner oss om att vi alla är kraftfulla gudomliga varelser.

Ärkeängel Haniel är en krigsängel och hans auktoritet hjälper oss att uppfylla vårt själsuppdrag eller syfte, vilket innebär ära, beröm och kärlek.

Ärkeängel Haniel vägleder oss genom personliga uppenbarelser, visioner, insikter, inspiration och änglasynkroniciteter. Ärkeängel Haniel är ängeln att vända sig till när du behöver andlig vägledning, hjälp och stöd. Du kan kalla på ärkeängel Haniel när livet verkar vara för mycket för dig.

Kalla på ärkeängel Haniel för att ge dig skönhet, harmoni och balans, för att locka kärleksfulla människor till ditt liv och för alla frågor som rör relationer och romantik.

När du känner dig svag eller överväldigad kan du anropa ärkeängeln Haniel för att ge dig uthållighet och styrka. Ärkeängeln Haniel förser oss med dygder som beslutsamhet, inre styrka och energi så att vi kan uppfylla vårt öde.

Anropa ärkeängeln Haniel för att hjälpa dig att utveckla, lita på och följa din egen andliga vision och intuition. Haniel kan också hjälpa dig att öka tydligheten i din förbindelse med dina änglar.

Ärkeängel Haniel har ett nära samarbete med Mästare Hilarion, Ärkeängel Uriel och Ärkeängel Metatron.

Ärkeängel Haniels Archeia eller tvillingflamma är Lady Radiant (även känd som Maryllisa och/eller Lady Clair) och hennes andliga och eteriska reträtt ligger över Puno-bergen i Peru.

Ärkeängel Haniel hjälper till med:

 • Det är en av de viktigaste frågorna för att hjälpa till med att uttrycka själen.
 • Balans, jämvikt och harmoni.
 • Kristaller och kristall och ädelstensessenser som helar.
 • Känslor
 • Värdighet och integritet
 • Relationer
 • Hälsa och helande
 • Intuition och instinkter
 • Kärlek
 • Andlighet och utveckling av andliga gåvor och förmågor
 • Spridning och helande av det negativa.
 • Att upprätthålla lugn, balans och centrum.
 • Att uppfylla vårt livssyfte.
 • inre styrka, självförtroende och självkänsla.
 • Att leva i det nuvarande ögonblicket.

ARCHANGELS

UPPSTIGNA MÄSTARE